Rannatennis sai alguse Itaaliast, kui tennisistid 1970-ndate aastate alguses veetsid oma puhkust mererannas ja otsustasid tennisereketitega rannavolle väljakul mängima hatata. Esialgu kasutati selleks võrkpalli võrku. 2000-ndate alguses levis see spordiala üle maailma ja nüüdseks harrastatakse seda ligi 53 erinevas riigis. Alates aastast 2010 kuulub rannatennis Rahvusvahelise Tenniseföderatsiooni alla ja spordialal peetakse ITF edetabeleid.

Hetkeseisuga on ITF edetabelis maailma TOP 500-s eestlastest 10 nais- ja 10 meesmängijat. Parim naismängija Renate Hinno on kohal 115 ja meesmängija Ragnar Jung kohal 278. Eestis peeti esimesed meistrivõistlused 2013. aastal. Hinnanguliselt on Eestis 500 rannatennise harrastajat ja see arv on kasvutrendis.

Rahvusvahelisel tasandil mängitakse enamasti paarismängu spetsiaalsete reketitega ja pallid on tavalistest tennisepallidest poole pehmemad. Väljaku suurus on 8x8m ja võrgu kõrgus meespaaris 180cm ja nais- ning segapaaris 170 cm. Võimalik on mängida ka üksikmängu, kuid siis on väljaku laius 4,5 meetrit. Üksikmängus rahvusvahelisi edetabeleid ei peeta.

Laupäeval võisteldi Kakumäel nais- ja meespaaris- ning pühapäeval segapaarismängudes. Võistluspäevad algavad kell 10, sissepääs on kõigile tasuta.