Viimane naistennisist, kes ühel hooajal Australian Openil, French Openil ja Wimbledonil poolfinaali jõudis, oli 23-kordne slämmivõitja, tänaseks karjääri lõpetanud Serena Williams.

25-aastasele Sabalenkale, kes veerandfinaalis alistas ameeriklanna Madison Keysi (WTA 18.) 6 : 2, 6 : 4, on see neljas järjestikune slämmi poolfinaal, sest nii kaugele jõudis ta ka 2022. aasta US Openil.

„Väga kurb, et ma ei saanud siin eelmisel aastal mängida. Kuid samal ajal ma mõtlesin, et okei, see on hea aeg kõike uuesti alustada,“ rääkis valgevenelanna, viidates agressorriikide mängijate keelustamisele Suurbritannia valitsuse poolt nende ATP ja WTA turniiridel ning Wimbledonil.

Sabalenka arvates võis eemalejäämine mulluselt Wimbledonilt tema karjäärile just kasuks tulla. „Enne (mullust) muruhooaega ei mänginud ma oma parimat tennist. Mul oli raskusi serviga, emotsioonidega, paljude asjadega. Võtsin seda aega hea ettevalmistusena. Kõik hakkaski paremini tööle,“ sõnas ta.

Mängus esireketi koht

Kuna maailma esireket, poolatar Iga Swiatek kaotas Wimbledonis veerandfinaalis, võib Sabalenka tänase võiduga tõusta uueks esinumbriks. Swiatek on alates 4. aprillist 2022 hoidnud esireketi staatust 66 nädalat, olles selles arvestuses kõigi aegade edetabelis 11. kohal. Temast koha võrra eespool on taanlanna Caroline Wozniacki, kes hoidis WTA esinumbri kohta kokku 71 nädalat.

Järjestikuste trooni valitsemiste edetabelis on Swiatek 13. kohal. 12. kohta hoiab šveitslanna Martina Hingis (73), kelle leiab koondedetabelist 209 nädalaga viiendalt kohalt.

Mõlemat edetabelit troonib sakslanna Steffi Graf, kes oli esireket kokku 377 nädalat ning järjest 186 nädalat - viimases arvestuses jagab ta esikohta Serena Williamsiga.

Wimbledoni esimeses naiste poolfinaalis kohtuvad täna kell 15.30 ukrainlanna Elina Svitolina ja tšehhitar Marketa Vondroušova. Jabeur ja Sabalenka astuvad peaväljakule peale neid.

Meeste poolfinaalides kohtuvad homme Carlos Alcaraz ja Daniil Medvedev ning Jannik Sinner ja Novak Djokovic.