Lõppenud hooajal Itaalia kõrgliigas teise koha saanud Lazio sotsiaalmeedias jagati esmaspäeval pilti esindusmeeskonnast, kus taustal poseeris ka suur hulk toetajaid. Nii mõnigi toetaja teeb pildil aga natsisaluuti. „Lazio ja meie inimesed,“ pealkirjastas klubi pildi.

Vastuoluline pilt on tekitanud sotsiaalmeedias omajagu vastukaja. „Foto postitati eile õhtul ja on ikka üleval. Uskumatu,“ kirjutas üks fänn kommentaaris.

„Nad on täiesti häbematult natsid ning tahavad seda kõigile näidata. See on absurdne,“ lisas teine.

„Kas märkasite, et taustal tehakse Rooma tervitust? Millal selle rämpsu ära koristate?“ lisas kolmas.

Olgu öeldud, et Lazio on postitus praegusel hetkelgi Twitteris üleval.

Iltalehti meenutab, et Lazio klubi ja fänne on varemgi saatnud skandaalid. 2019. aastal marssis grupp klubi toetajaid mööda Glasgow tänavaid ning tegi natsisaluuti. Tänavu märtsis toimunud Rooma derbi ehk Lazio ja AS Roma mängu ajal kandis üks pealtvaataja tribüünil särki nimega „Hitlerson“ ja sel oli number 88, mis viitab samuti Adolf Hitlerile. Lisaks jäid kaks Lazio pealtvaatajat samal kohtumisel silma natsi tervitustega.

Lazio karistas toona kolme meest eluaegse staadionikeeluga. Lazio teatel polnud fännidelt „midagi pistmist klubi toetamisega“ ning nad käitusid „diskrimineerivalt ja antisemiitlikult“.