28-aastane van der Poel ründas 22 km enne lõppu, kukkus viis kilomeetrit hiljem, aga suutis edu hoida ja seejärel ka kiirelt kasvatada. Ta finišeeris uhkes üksinduses, järgnesid belglane Wout van Aert (+1.37) ja sloveen Tadej Pogacar (+1.45). Esimesena jäi medalist ilma taanlane Mads Pedersen, kes sai kirja Pogacariga sama aja.

Maanteesõidus polnud van der Poel varem täiskasvanute maailmameistriks tulnud, küll on tema auhinnakapis seitse cyclo-crossi MM-tiitlit. Eesti rattureid MM-il stardis polnud.

Võistluse esimesel kolmandikul tuli sõit ligi 50 minutiks peatada. 194 km enne lõppu olid rajale tunginud neli protestijat, kes olid ennast kokku aheldanud ja oma käed asfaldi külge tsementeerinud. Politseil kulus huligaanide käte „vabastamiseks“ pool tundi.

Tegu oli taas kliimaprotestijatega, kes on spordimaailmas viimastel kuudel rohkelt segadust külvanud. Jalgratta MM-il rada blokeerinud neliku eesmärk oli võidelda Põhjamere uute gaasi- ja naftaprojektide vastu, millega on seotud rattamaailma suursponsorid Shell ja Ineos.

Sõidu peatamise hetkel oli ees üheksameheline jooksikute punt, kelle edu peagrupi ees oli kuus ja pool minutit. Kui võistlus jätkus, lasti esmalt pedaalima jooksikud ja viis minutit hiljem järgnes neile peagrupp.