28-aastane ja 208 cm pikkune Agravanis oli eelmise aasta EM-finaalturniiril koondises võrdlemisi olulises rollis, ta viskas keskmiselt 18,8 minuti jooksul 6,3 punkti ja võttis 3,7 lauapalli.

Sel suvel tekkisid Agravanisel erimeelsused peatreener Dimitrios Itoudisega ja ta otsustas koondiselaagrist lahkuda.

„Kui mind koondisesse kutsuti, ütlesin Itoudisele, et annan endast parima, aga palusin, et ta ei käituks minuga nii nagu eelmisel aastal, kui viskasin Hispaania vastu 25 punkti ja järgmisel kontrollturniiril mängitas ta mind vaid neli-viis minutit,“ rääkis Agravanis Kreeka meediale.

Juhendaja lubaski, et käitub Agravanisega ausalt, aga korvpalluri hinnangul ei pidanud Itoudis sõna. „Andsin endast treeninglaagris kõik, mis võimalik. Aga kui sõprusmängud algasid, tundsin, et midagi on valesti. Sloveenia vastu sain võõrsil platsile neljaks ja kodusaalis kümneks minutiks ning seejärel Serbia vastu ainult üheks minutiks. Ja kui Itoudis teatas, et Itaalia vastu ma koosseisus pole, tõusin püsti ja ütlesin, et ta ei austa mind. Ja see oli ka põhjus, miks lahkusin,“ ütles ta.

Itoudis olevat seepeale pärinud, millisest austuse puudumisest Agravanis räägib. „Vastasin, et sa tead küll ja osutasin oimukohale, et talle meenutada enne treeninglaagrit peetud vestlust,“ jätkas Agravanis. „Siis hakkas Itoudis kasutama teada-tuntud serbiakeelseid halbu sõnu, aga ma ei vastanud enam midagi. Pöörasin ümber, pakkisin asjad kokku ja läksin ära.“

Itoudis ei soovinud Agravanise lahkumise asjaoludel pikemalt peatuda. „Sportlased tulevad koondisesse vabatahtlikult, keegi ei sihi neid püstoliga. Ta läks koondisest ära enda soovil. Detailidesse ma ei lasku,“ lausus juhendaja.

Kreeka kohtub 25. augustil algava MM-i alagrupis USA, Uus-Meremaa ja Jordaaniaga. Lisaks Antetokounmpole ja Agravanisele ei esinda sel suvel koondist näiteks Kostas Sloukas ja Nick Calathes.