Pegula võitis poolatari vastu avaseti 6:2. Teises setis nähti koguni kaheksat servimurret, kui kumbki mängija murdis neljal korral vastase pallingu. Nii läks sett kiiresse lõppmängu, kus Swiatek jäi peale 7:4.

Teise seti kiire lõppmängu ajal juhtus ka ootamatu intsident, kui Pegula 4:3 eduseisus keset pallivahetust väljaku kõlaritest tuntud laul „Cotton Eyed Joe“ ootamatult üürgama hakkas. „Kas me oleme Texases?“ küsis üks segaduses tennisekommentaatoritest otseülekande ajal. Pukikohtunik palus punkti peatada ning pärast väikest segadust matš jätkus.

Otsustavas setis pääses Swiatek ette 2:0, aga Pegula murdis tagasi ning viigistas seisu 2:2-le. Poolatar võitis taas vastase pallingugeimi ning asus juhtima 4:2. Kaotusseisus Pegula tõi aga mängu otsustava pöörde ning võitis neli geimi järjest ja koos sellega kogu mäng.

Poolfinaal kestis kaks tundi ja 32 minutit. „Iga mängis teise seti lõpus ja kolmandas suurepärast tennist. Ta pani mind kõvasti pingutama,“ rääkis ameeriklanna kohtumise järel.

Pegula kommenteeris ka omapärast intsidenti teise seti lõpus. „Pidasin seda päris naljakaks. Midagi sellist pole minuga varem juhtunud, eriti veel sellise lauluga,“ jätkas maailma kolmas reket. „Mõtlesin, et kas see tõesti toimub praegu ja mis ometi juhtus.“

Toronto turniiri teine poolfinaal toimub Kasahstani esindava venelanna Jelena Rõbakina ja venelanna Ljudmila Samsonova vahel. Kohtumine lükati Eesti aja järgi täna õhtu peale, sest Montrealis hakkas laupäeval sadama vihma, mis ajakava sassi keeras. Teise poolfinaali võitjat ootab ees tihe graafik, sest ka finaal peetakse Eesti aja järgi ööl vastu homset ära.