Esmalt selgitus mõnele võõrana tunduva tenniseskoorile: super-tiebreak on teatud sarjades kasutusel olev reegel, mida rakendatakse täispika otsustava seti asemel. Erinevalt tavalisest tiebreak'ist, mis mängitakse 7 punktini või kuni kahepunktilise vaheni, kestab super-tiebreak 10 punktini või kahepunktilise vaheni.

Cordenonsi turniiri esimeses ringis olid vastamisi India - Austraalia duo Niki Kaliyanda - Adam Taylor ning Argentina paar Roman Andres Burruchanga - Hernan Casanova. Argentiinlased olid super-tiebreak'is 9:0 juhtimas ehk omasid üheksat (!) järjestikust matšpalli. Ometi võitsid nende vastased järgmised 11 punkti ja sellega ka kogu mängu.

Arusaadavalt tekitab selline asjade käik küsimusi. Tennisefännid üle maailma on postitanud sotsiaalmeediasse väljalõikeid nendest 11 punktist ning väljendanud kahtlust, kas tegemist oli ikkagi puhta spordiga.

„See on üks neist juhtumitest, kus lugu 0:9 välja tulekust on võimas niikaua kuni sa näed videot,“ vahendab väljaanne Sportskeeda ühe tennisefänni kommentaari.

„Kahtlemata kokku lepitud. 11 punkti kaotati järjest kõige kohutavamat tennist mängides, mis ma kunagi ühelgi tasemel olen näinud,“ lisas teine.

Kolmas aga viskas õhku küsimuse, miks peaks keegi meelega kaotades ootama 9:0 eduseisuni. Risk sedasi mäng ikkagi võita olevat liiga suur, sest iga vastase lihtviga oleks Argentina paarile võidu siiski koju toonud.

Vaata ja otsusta ise, kuidas asjad olid!