Avaseti oli Djokovic võitnud 46 minutiga 6:4. 3:4 kaotusseisus võttis Fokina (ATP 23.) meditsiinilise vaheaja ja käis riietusruumis füsioterapeudiga alaselja probleemile leevendust otsimas. Tagasi tulles ei liikunud ta enam nii hästi kui varem. Lõplikult langetas hispaanlane loobumise otsuse pärast teise seti esimesi punkte.

„Oli hea, et sain tagasi väljakule tulla ja mängu võita, kuid selle lõpu pärast on ilmselgelt segased tunded,“ rääkis Djokovic, kes ei saanud viimased aastad USA turniiridest osa, sest pole koroonaviiruse vastu vaktsineeritud. Nüüd, peale pandeemia lõppu pole tal enam koroonapassi vaja. „Loodan, et saan oma vormi päev päevalt kasvatada ning oma taset turniiri vältel tõsta.“

Kolmandas ringis ehk kaheksandikfinaalis läheb Djokovic vastamisi prantslase Gael Monfilsiga, kes alistas eile austraallase Alex de Minauri 7:5, 6:4.

Cincinnatis andis teises ringis loobumisvõidu ka maailma viies reket, taanlane Holger Rune, kes jättis matši pooleli 4:6, 0:2 kaotusseisus ameeriklase Mackenzie McDonaldi (ATP 43.) vastu. Sarnaselt Djokovici vastasele vaevas Runet pealtnäha probleem alaselja piirkonnas.

Rune pole pärast juulis Wimbledonis veerandfinaali jõudmist suutnud võite saada. Eelmisel Masters turniiril Torontos piirdus ta samuti ühe mänguga, jäädes kolmes setis alla ameeriklasele Marcos Gironile (ATP 54.).

Kaks võitu on Cincinnatis saanud Šveitis vanameister, 38-aastane Stan Wawrinka, kes eile alistas 6:3, 6:4 maailma 10. reketi Francis Tiafoe ja kohtub kaheksandikfinaalis austraallase Max Purcelliga (ATP 70.). Võidu korral võib Wawrinka veerandfinaalis mängida maailma esireketi Carlos Alcaraziga, kes esmalt peab ise jagu saama 14. asetusega ameeriklasest Tommy Paulist.

Teistest põnevatest paaridest võib kaheksandikfinaalis näha kreeklase Stefanos Tsitsipase ja poolaka Hubert Hurkaczi heitlust. Soomlane Emil Ruurusvuori (ATP 60.) mängib kolmandas ringis Austraaliat esindava Alexei Popyriniga. Ägedat duelli võib oodata ka Alexander Zverevi ja Daniil Medvedevi kohtumisest.