Jalgpalliajakirjaniku Fabrizio Romano andmetel peaks tehing ametlikuks saama täna. Laenuleping sõlmitakse üheks hooajaks ja Brighton katab 80% Fati palgast.

Veel hiljuti maailma üheks säravaimaks nooreks jalgpalluriks ja Lionel Messi järglaseks peetud Fati arengule on pidurit tõmmanud vigastused. Hooaegadel 2020/21 ja 2021/22 sai ta Hispaania meistriliigas Barcelona eest platsil käia kokku vaid 17 kohtumises. Eelmisel hooajal tegi Fati kaasa 36 kohtumises, kus lõi 7 väravat. Tänavu on tal Barcelona eest kirjas kolm matši, kõigil kolmel korral on ta sekkunud pingilt.

Hispaania meedia teatel pole Fati olnud varem nõus Barcelonast lahkuma, aga soov rohkema mänguaja järele pani teda ümber mõtlema. Väidetavalt oli Barcelona peatreener Xavi Fatile hiljuti öelnud, et ei saa praegu talle rohkem minuteid garanteerida. Xavi esimene valik on ründes Robert Lewandowski ning Fatist on hierarhias ees ka Raphinha, Lamine Yamal ja Ferran Torres.

Hispaania koondises üheksa mängu pidanud Fatit seostati viimastel nädalatel ka Londoni Chelsea, Tottenham Hotspuri ja Sevillaga.

Brighton lõpetas Inglismaa kõrgliiga eelmisel hooajal kuuenda kohaga, millega pääseti UEFA Euroopa liigasse. Tänavu hoitakse Premier League'is kolme vooru järel samuti kuuendat positsiooni.