„Olen praegu šokis,“ ütles Gauff alati energilise kodupubliku ees maailma suurimal tenniseareenil, Arthur Ashe'i staadionil 24 000 pealtvaataja ees. „Tunnen, nagu paneks jumal mind proovile ning see teeb selle veel magusamaks. Olen selle hetke eest tänulik. Mul pole sõnu.“

Gauffile oli see juba karjääri teine suure slämmi finaal. 2022. aasta French Openil kaotas 1:6, 3:6 poolatarile Iga Swiatekile.

Kaks tundi ja kuus minutit kestnud finaalis lõi Gauff 2 serviässa Sabalenka 4 vastu, topeltvigu tegi ameeriklanna 5, valgevenelanna 6. 9-st murdepallist realiseeris Gauff 5, Sabalenka 10-st 4. Nii äralöökides kui ka lihtvigades jäi Sabalenka peale numbritega 25:13 ja 46:19. Kõikidest mängitud punktidest võitis Gauff 83, Sabalenka 74.

Gauff, kes viimasel suure slämmi turniiril Wimbledonis piirdus avaringiga, tõuseb homme avaldatavas WTA edetabelis esimest korda kolmandale kohale. Sabalenka võtab endale aga Swiateki esireketi koha.

US Openil võitis viimati tiitli teismeline ehk 13-19-aastane mängija 1999. aastal, kui sellega sai hakkama Serena Williams.

US Openi meesüksikmängu finaalis kohtuvad täna Eesti aja järgi kell 23 venelane Daniil Medvedev ja karjääri 24. suure slämmi tiitlit jahtiv serblane Novak Djokovic.