Raisma tuli koos tänase Kreeka tippmängija Stefanos Tsitsipasega võitjaks 2016. aastal Wimbledonis, Ojakäär suutis seda aasta viimasel suure slämmi turniiril US Openil koos rootslase Max Dahliniga olukorras, kus poolfinaal ja finaal peeti ühel päeval.

Esmalt tegid nad poolfinaalis tuule alla Austraalia - USA paarole Hayden Jones - Alexander Razeghi, tulles välja teise seti kiire lõppmängu 1:5 kaotusseisust ja võites kogu mängu 7:5, 7:6 (6).

Finaalis oli Dahlini ja Ojakääru vastasteks itaallane Federico Bondioli ja austerlane Joel Schwärzler, kes omavad turniiril kuuendat asetust. Schärzerile kaotas Ojakäär alles eelmisel nädalal Kanadal ITF-i noorteturniiri poolfinaalis, kuid täna olid Eesti - Rootsi duo võidunumbrid 3:6, 6:3, 11:9.

Kolmanda seti asemel mängitud super tie-break'is jäid Ojakäär ja Dahlin esimesest minimurdest 1:2 taha, kuid tegid selle kahe punkti pärast tagasi. Uuesti tegid Bondioli ja Schwärzler minimurde 4:3 juhtima asudes, kaotades oma servi 7:6 peal. Eesti-Rootsi duo jaoks näis seis hapuks minevat kohe järgmisel punktil, mil loovutati oma serv ja jäädi 6:8 taha.

9:7 peal oli Bondiolil ja Schwärzleril kasutada kaks matšpalli. Ojakäär ja Dahlin viigistasid aga 9:9 peale ja võitsid kogu mängu ehk pärast matšpalliga taha jäämist viis viimast punkti järjest.

Ojakäär on läbi aegade neljas Eesti tennisist, kes suure slämmi juunioride turniiril võidukarika pea kohale tõstnud. 1959. aastal tuli Toomas Leius noorte üksikmängu Wimbledoni võitjaks, 2001. aastal tegi Kaia Kanepi sedasama Prantsusmaa lahtistel.

Vaata videot!