Prantsusmaa alaliidu senise poliitika kohaselt pole pärast Ukraina sõja algust Venemaal mängivatel korvpalluritel koondistes kohta. Näiteks sellel suvel Heurteliga ei arvestatud.

Kui Prantsusmaa tänavusel MM-il juba alagrupiturniiri järel konkurentsist langes, teatas koondise kapten Nicolas Batum, et võistkond oleks Heurteli väga vajanud ja tema "poliitilisel kaalutlustel" koondisest eemaldamine oli vale. Nüüd ongi alaliit Heurtelile ust avamas.

"Räägime poliitikutega ja otsime kõiki lahendusi, mis lubaks teda ehk taas koondisesse valida," rääkis Prantsusmaa korvpalliliidu president Jean-Pierre Siutat pressikonverentsil.

Kaude avaldas ideele toetust ka kuni 2024. aasta Pariisi olümpiamängude lõpuni koondise peatreenerina jätkav Vincent Collet. "Kõik peavad aru saama, et kui kogu tiimi pole koos, ei saavuta me midagi," sõnas ta.

34-aastane Heurtel sõlmis Peterburi Zenitiga lepingu pärast mullust EM-finaalturniiri. Lisaks talle mängivad Venemaal prantslastest Adrien Moerman (Zenit), Louis Labeyrie (Kaasani Unics) ja Livio Jean-Charles (Moskva CSKA).