Vihm ja tugev tuul hakkas tennisiste segama esimeses setis, Swiateki 2:1 eduseisul. Sportlased kaevusid rätikute alla ja lootsid sooja sees hoida, aga kohaliku aja järgi kell 22 saabus teade, et matš lõpetatakse pühapäeval. Seega lükkub päeva võrra edasi ka finaal.

Esimesena kindlustas pääsu finaali USA tennisist Jessica Pegula (WTA 5.), kes alistas kaasmaalanna Coco Gauffi (WTA 3.) 6:2, 6:1. Ka selles matšis polnud vihmast pääsu ning tugevad tuulepuhangud tegid löögid ettearvamatuks.

„Ilm oli hull. Aitäh kõigile, kes tribüünidele tulid. Tingimused on väga rasked, aga teie toetus ja kohalolek läheb meile väga korda,“ ütles Pegula kohtumise järel.

WTA aastalõputurniirll pole lihtne ka pealtvaatajatel.

WTA otsus aastalõputurniir Cancuni viia on saanud terve nädala jooksul ohtralt kriitikat. Piirkonnas on praegusel ajal orkaanihooaeg ning seega oli ette teada, et vihm ja tuul hakkavad kaarte segama. Lisaks on sportlased kurtnud peaväljaku ebakvaliteetse katte üle.

Praeguste mängijate pahameelega ühines ka tenniselegend Martina Navratilova. „Olukorra põhjuseks on rida halbu otsuseid. Tulla Cancuni vihmasel ajal? Ainult lootmisest ei piisa, et äkki vihma ei tule. Valed otsused tuleb omaks võtta ja teha raskeid valikud. Äkki on WTA-s aeg uuteks juhtideks,“ viitas ta WTA tegevjuhile Steve Simonile, kes on aastalõputurniiri Cancuni toomist kaitsnud.