Reutersi teatel algasid rahutused hümnide ajal ühe värava taga Argentina ja Brasiilia fännide vahel toimunud kaklusest.

Sotsiaalmeedias levivad videod, milles on näha, et politsei ründas Argentina toetajaid kumminuiadega, fännid loopisid politseinikke vastu toolidega. Puhkes kaos, mille eest osad fännid põgenesid väljakule joostes. Vähemalt üks inimene kanti staadionilt välja kanderaamil.

Fänne üritasid rahustada ka Argentina koondise mängijad, enne kui kapten Lionel Messi oma meeskonna riietusruumi juhatas.

Mängujärgses teleintervjuus süüdistas Messi Brasiilia politseid brutaalsuses. „Olukord oli halb, sest me nägime, kuidas nad inimesi peksid... Politsei, nagu see juhtus ka Copa Libertadorese finaalis, ohjeldas inimesi kumminuiadega. Osadel mängijatel olid seal (tribüünil) nende perekonnad,“ rääkis Messi.

„Läksime riietusruumi, sest see oli parim viis asja maha rahustada. See oleks võinud lõppeda tragöödiaga. Mõelge nende perekondade peale, kes seal on ja ei saa aru, mis toimub. Muretsesime rohkem nende kui mängu pärast, mis oli tol hetkel teisejärguline.“

Messile sekundeeris Brasiilia kapten Marquinhos: „Muretsesime perekondade, naiste ja laste pärast, keda nägime tribüünil paanikasse sattumas. Meil oli väljakul raske aru saada, mis toimub. See oli väga hirmutav olukord.“

Argentiinlased naasid väljakule 22 minutit pärast riietusruumi varjumist ja tegid kolm minutit soojendust, enne kui mänguga algust tehti.

Mäng lõppes Argentina 1:0 võiduga. Ainsa värava sepistas nurgalöögist Nicolas Otamendi 63. minutil. Brasiilia lõpetas mängu kümnekesi, sest punase kaardi teenis 81. minutil Newcastle Unitedi poolkaitsja Joelinton.

Tabeliseis: