Uudist kinnitas teisipäeval Läti olümpiakomitee, kelle ametnikud nädala alguses Rootsi kolleegidega kohtusid. Plaani kohaselt oleks olümpiamängude peakeskuseks Stockholm, Lätis Siguldas peetaks kelgutamise, bobisõidu ja skeletoni võistlused.

Läti komitee (LOK) andis pressiteate vahendusel teada, et Riia ja Sigulda linnavalitsused on andnud nõusoleku sportlaste ja fännide vastuvõtmiseks ning majutamiseks. Küll aga ootavad nad veel rootslaste poolelt lõplikku kinnitust, et sealne valitsus annaks ürituse korraldamiseks rohelise tule.

LOK-i peasekretär Karlis Lejnieks lisas, et nende ülesanne on välja arvutada, kui suurt investeeringut nõuab Sigulda spordikeskuse renoveerimine, et see vastaks olümpiamängude tingimustele. Ametlik kandidatuur koos kohalike valitsuste garantiidega tuleb rahvusvahelisele olümpiakomiteele (ROK) esitada järgmise aasta märtsi lõpuks.

2030. aasta taliolümpiamängude korraldamise vastu on huvi üles näidanud ka Prantsusmaa, USA ja Šveits. Väidetavalt ka Kanada ja Jaapan. Olümpiamängude korraldajamaa(d) hõikab ROK välja tuleva aasta 23. juulil ehk loetud päevad enne Pariisi suveolümpia algust.

2026. aasta taliolümpia toimub Itaalias Milanos ja Cortina d’Ampezzos.