Sel nädalal teatas bokotiplaanist kõigepealt Nauris Miezis, kolmapäeval ühines temaga teine 3x3 korvpallur Karlis Lasmanis.

„Nauris ja mina oleme samas paadis. Nõustun temaga täielikult,“ rääkis Lasmanis uudisteagentuurile LETA. „Loomulikult peame jälgima, kuidas tegutsevad ukrainlased, kui Venemaa ja Valgevene atleedid olümpial osalevad. Aga praegu on seis selline, et kui nad on kohal, siis mind ja Naurist Pariisis ilmselt ei näe. Loodetavasti muudab Rahvusvaheline olümpiakomitee ikkagi otsust ning venelasi ja valgevenelasi Pariisi ei lubata.“

Lasmanis lisas, et praegu jätkavad Läti 3x3 korvpallurid treenimist ja üritavad olümpiale kvalifitseeruda. Läti tuli meeste 3x3 korvpalli olümpiavõitjaks 2021. aastal Tokyos. Lisaks Miezisele ja Lasmanisele olid tiimis Agnis Cavars ja Edgars Kruminš.

ROK teatas reedel, et venelased ja valgevenelased osalevad Pariisi olümpial neutraalsete sportlastena, mis tähendab, et nad ei tohi kasutada oma riigi sümboolikat ning rahvushümni nende auks ei mängita.

Olümpiale saavad kvalifitseeruda vaid individuaalsportlased, agressorriikide võistkondi olümpiale ei lubata. Praeguse seisuga on Pariisi mängudele kvalifitseerunud kaheksa Venemaa ja kolm Valgevene sportlast.