Ukraina sõjast alates on Swiatek avaldanud naaberriigile toetust nii sõnades kui tegudes ning kandnud üle aasta võistlustel ka sinikollast lindikest. 2022. aasta juulis korraldas Swiatek Krakowis näiteks heategevusmängu, kus kogus raha Ukraina laste toetuseks.

Lõppenud hooaja viimastel kuudel ta enam aga Ukraina lippu riietel ei kandnud. Swiatek andis hiljuti pikema intervjuu Poola väljaandele Super Express, kus temalt selle kohta ka küsiti.

„Arvan, et lint aitas alguses palju, kui tahtsin näidata, et pean järjekindlalt meeles ukrainlasi ja riigis toimuvat, sest sotsiaalmeedial on lühike mälu. Viimasel ajal olen saanud aga selle eest palju vihaseid kommentaare, mis on mind hukka mõistnud,“ rääkis Swiatek kodumaa väljaandele. „Inimesed rääkisid isegi, et ma pole enam poolatar.“

„Nii tekkis negatiivseid emotsioone juba rohkem kui positiivseid reaktsioone. Seega otsustasime, et lindi kandmine pole enam parim idee. Kõige olulisem on siiski, et jätkan Ukraina toetamist,“ lisas Swiatek. „Loodan, et juba tehtuga, lindi kandmisega ning Krakowi heategevusmatšiga olen julgustanud ka teisi poolakaid edasi aitama. Pealegi polnud julgustamist vajagi, sest oleme rahvusena ühiselt palju (Ukraina heaks) teinud.“

Neljakordne suure slämmi võitja ja tänavu kolmandat aastat järjest French Openil triumfeerinud Swiatek kaotas enam kui aastase valitsemise järel esireketi staatuse tänavu US Openil, kus ta langes konkurentsist neljandas ringis. Ta pani hooajale aga uhke punkti, võites WTA aastalõputurniiri. Sellega kerkis poolatar tagasi maailma esireketiks.

Jaga
Kommentaarid