Näidisturniiri finaalis pidid mängima ukrainlanna Marta Kostjuk (WTA 39.) ja venelanna Mirra Andrejeva (WTA 57.), aga Kostjuk otsustas, et tema agressorriigi sportlase vastu väljakule ei tule.

Et korraldajatel polnud Andrejevale pärast Kostjuki loobumist sobiva tasemega naist vastu panna, leiti, et venelannaga võiks mängida hoopis meeste maailma edetabelis 1146. kohta hoidev Yanis Ghazouani Durand. Kohtumine toimuski ja 23-aastane Prantsusmaa tennisist võitis 7:5, 6:2. Vaatamata kaotusele ulatati turniiri võidutrofee siiski Andrejevale.

„Olin turniiril vabatahtlik, valmistasin pannkooke. Arvasin esialgu, et see pakkumine on nali, aga selgus, et ei olnud. Meeste ja naiste tasemevahe on küll suur, aga Andrejevat oli raske võita. Ta mängis väga hästi,“ ütles Durand.

16-aastase Andrejevaga mängimast keeldunud Kostjuk ei soovinud oma otsust kommenteerida, aga põhjus on ilmselge - Venemaa jätkuv sõda Ukrainaga. Varem on Kostjuk mitmel korral keeldunud agressorriikide tennisistidega kätt surumast.