Zheng kohtus poolfinaalis ukrainlanna Dajana Jastremskaga (WTA 93.). Mõlemal tennisistil on käsil karjääri parim suure slämmi võistlus, sest kumbki polnud varasemalt sel tasemel nelja parema sekka jõudnud. Kahe üllataja omavahelises poolfinaalis jäi peale 21-aastane Zheng. Ta võitis ukrainlannat 6:4, 6:4.

Esimeses setis jäi hiinlanna 0:2 kaotusseisu, aga suutis seejärel vastase pallingu kohe tagasi murda. 3:3 seisult pääses Zheng ise murdega peale ning edu ta enam käest ei andnud.

Teises setis läks Zheng murdega 2:1 peale, kuid siis viigistas Jastremska seisu. Taas võitis 3:3 seisul hiinlanna vastase servigeimi ning tüüris ka teise seti võiduka lõpuni numbritega 6:4. Matš kestis kokku üks tund ja 37 minutit.

Zheng on esimene Hiina tennisist alates 2014. aastast, kes Austraalia lahtistel finaali jõudnud. Toona säras kaasmaalane Li Na, kes turniiri ka võitis. Li Na on tänase päevani viimane Hiina sportlasest suure slämmi üksikmängu võitja.

Sabalenka ja Zhengi finaal on kavas laupäeval. Kullamatš algab Eesti aja järgi kell 10.30. Nad on varasemalt omavahel kohtunud korra, kui mullu septembris jäi Sabalenka peale 6:1, 6:4.

Meeste üksikmängus peetakse poolfinaalid reedel. Meie aja järgi varahommikul kohtub maailma esinumber Novak Djokovic itaallase Jannik Sinneriga (ATP 4.). Teise finalisti selgitavad Daniil Medvedev (ATP 3.) ja sakslane Alexander Zverev (ATP 6.).