Sabalenka võitis finaali 6:3, 6:2. Matš kestis kokku tund ja 17 minutit.

Avasetis pääses kodumaa sõjategevuse tõttu neutraalse lipu all võistlev valgevenelanna murdega ette 2:0 ning hoidis edu lõpuni välja. Nii kuulus 34 minutit kestnud sett Sabalenkale 6:3.

Ka teises setis tiitlikaitsja hiinlannale võimalust ei jätnud. Sabalenka murdis kohe avageimis vastase pallingu ning kordas sama seisul 3:1. Finaali viimases geimis läks Sabalenka juhtima 40:0, aga Zheng päästis järjest kolm matšpalli. Ka neljandat matšpalli ei suutnud Sabalenka ära vormistada ning seejärel teenis Zheng omakorda murdepalli. Siis võitis Sabalenka aga kolm pallivahetust järjest ning kindlustas omale suure slämmi tiitli.

Sabalenka ei kaotanud kahe nädala ja seitsme kohtumise jooksul Melbourne’is mitte ühtegi setti. Ta võidutses Austraalias teist aastat järjest. 25-aastane sportlane ongi võitnud üksikmängus karjääri jooksul kaks suure slämmi tiitlit.

Sabalenka tunnustas finaali järel konkurenti ning tänas fänne, korraldajaid, abilisi ja perekonda. „Need on olnud imelised kaks nädalat. Tõsta taas see karikas pea kohale... olen sõnatu,“ rääkis ta võidukõnes.

Karjääris esimest korda suurel slämmil finaali jõudnud Zheng tõuseb uues maailma edetabelis esmakordselt kümne parima sekka. „Suur tänu kõikidele fännidele, kes mind vaatama tulid. Tunnen, et suudan paremini, aga täna ma seda ei teinud. Nautisin väga Australian Openil mängimist,“ jutustas hiinlanna. „Olen kindel, et palju ja veel paremaid asju ootab tulevikus veel ees.“

Meeste finaalis kohtuvad omavahel itaallane Jannik Sinner (ATP 4.) ja Daniil Medvedev (ATP 3.). Finaal algab Eesti aja järgi pühapäeval kell 10.30. Sinnerit ootab ees karjääri esimene suure slämmi turniiri finaal. 2021. aasta US Openi võitja Medvedev on Austraalia lahtistel varem finaali jõudnud kahel korral, aga mõlemal puhul tuli tal Novak Djokovici paremust tunnistada.