Leedu korvpalliliiga (LKL) peadirektor Rasa Liuimiene selgitas kolmapäevasel pressikonverentsil, et nemad said Gargždai otsusest teada möödunud neljapäeval. „See oli meile sama suur šokk nagu kõikidele korvpallifännidele,“ rääkis ta. „Teadsime, et nende olukord on keeruline, aga mitte kriitiline.“

Gargždai kehv seis peegeldus ka väljakul. Nad võitsid käimasoleval hooajal 17-st mängust vaid kolm ning hoidsid enne liigast lahkumist 12 klubi seas viimast kohta.

Portaali Basketnews teatel toimus esmaspäeval koosolek, kus Klaipeda omavalitsus kohtus Gargždai esindajatega lootudes klubi päästa. Võlad osutusid aga hoopis suuremaks, kui klubi omanik Ovidijus Jakubaitis oli varasemalt märku andnud.

Väidetavalt oli klubi võlg 258 000 eurot, mis oli Klaipeda omavalitsuse jaoks liiast. Nii läheb Klaipeda maakonnas asuva Gargždai linna esindusklubi pankrotti.

Basketnewsi teatel olid klubid võlal üleval juba eelmisel hooajal. Hooaja lõpus lubas Jakubaitis LKL-i juhtidele, et võlad klaaritakse ära, aga nii siiski ei läinud.

Gargždai on teine Leedu kõrgliigaklubi viimase kahe hooaja jooksul, mis pankrotti minemas. Mullu juulis kuulutas pankroti välja BC Prienai.