Kohtumise soosik oli selge, sest Poola mängib eeloleval kevadel MM-il, aga Eesti I divisjoni B-grupis ehk tugevuselt kolmandal tasemel. Matši algus oli siiski üsna võrdne. Mõlemad meeskonnad vahetasid kaheminutilisi karistusi, aga hoolimata headest olukordadest kumbki arvulist ülekaalu realiseerida ei suutnud.

Alates kolmandiku keskpaigast said kohtumise üle selge kontrolli võõrustajad, kes surusid Eesti mängijad sügavale kaitsesse. Kui Eesti tegi esimesel kolmandikul vastase värava suunas kuus pealeviset, siis võõrustajad 15, aga esimese 20 minuti jooksul publik väravaid ei näinud.

Poola pani teisel kolmandikul paremuse maksma

Kui matši algusest oli möödas 27.37, suutsid poolakad esmakordselt Eesti koondise väravavahi Villem-Henrik Koitmaa üle mängida. Värava ette söödu saanud Filip Komorski esimene vise lendas puurist mööda, aga litter lendas poordist tagasi värava ette, kust 32-aastane ründaja lükkas selle rahulikult tühja.

Peagi sai Eesti hea võimaluse, aga HC Panteri ründaja Nikita Puzakov lähiviskele sai poolakate väravavaht David Zabolotny jala ette. Möödus vaid kümmekond sekundit ja eestlased said külma dušši osaliseks. Poolaka Mateusz Zielinski kaugviskest jõudis laperdav littter mitmest rikošetist värava ette, kust selle suskas võrku Mateusz Michalski.

Napilt enne kolmandiku lõppu leidis Marcus Appelberg ilusa passiga värava ees oodanud Robert Rooba, aga Eesti koondise kapten ei suutnud vastaste kollkiprit üle mängida. Nii mindi otsustavale kolmandikule vastu seisult 2:0.

Eesti võtab reedel mõõtu Lõuna-Korealt

Kolmanda kolmandiku algusest oli möödas minut ja 22 sekundit, mil Oskar Jaskiewiczi kaugviske suunas eestlaste vahelt võrku Dominik Pas. Sellega sai sisuliselt matš ka läbi, sest poolakatel polnud vaja enam riske võtta ning Eesti ei suutnud omakorda ise korralikku survet peale panna. Kohtumise lõppseisu 4:0 vormistas viimasel minutil Poola koondise kaitsja Jakub Wanacki, kes väikse nurga alt saatis litri ristnurka.

Matši lõpuks tegid eestlased 11 ja poolakad 44 pealeviset. Eestlased said arvulises ülekaalus mängida neli ja poolakad kuus minutit, ent kumbki neist olukordadest võrku ei sahistanud. Neljasesse gruppi kuuluvad ka Ukraina ja Lõuna-Korea, olümpia kolmandasse kvalifikatsiooniringi pääseb vaid grupi võitja. Eesti tuleb taas jääle reedel, kui mõõtu võetakse Lõuna-Korealt.