Toona veel Saku suurhalli nime kandnud Unibet Arenal peetud Balti keti karikaturniir oli koroonakriisi esimese laine järgse aja suurim siseüritus Eestis. Saali lubati kuni 1500 inimest. Kui vaadata kitsalt korvpalli, oli Eesti - Leedu matš eriline kogu Euroopa mõistes, sest mujal polnud pealtvaatajad veel hallidesse oodatud.

Kuigi tegu oli sõprusmänguga, läks võit Eesti korvpallisõpradele vägagi korda. Nagu ka kohtumise kangelaseks tõusnud Kerr Kriisale, kes tabas kaheksa kolmepunktiviset ning kogus 26 punkti.

„Poetasin kerge pisara, nii magus on see võit,“ rääkis Kriisa Delfi videointervjuus. Tal oli Leeduga otsene side, sest kuulus aastatel 2018-2020 Kaunase Žalgirise noortesüsteemi ja sai Žalgirise eest käe valgeks ka Euroliigas.

Videointervjuu Kriisaga:

Tänasesse Eesti 12-mehelisse koosseisu kuuluvatest mängijatest tegid 2020. aasta kohtumises kaasa Sander Raieste (17 punkti, 9 lauapalli), Siim-Sander Vene (13 punkti), Janari Jõesaar (4 punkti, 13 lauapalli, 6 söötu) ja Kregor Hermet (2 punkti).

Leedu poolelt olid kohal Lukas Lekavicius (12 punkti), Tomas Dimša (11 punkti), Edgaras Ulanovas (5 punkti) ja Marek Blazevic (4 punkti). Teiste seas ei mängi täna toonasest rivistusest Tadas Sedekerskis, Laurynas Birutis, Marius Grigonis ja Arnas Butkevicius. Seega oli leedukate 2020. aasta koosseis võrreldes tänasega selgelt nimekam.

Eesti - Leedu 2020. aasta mängu tipphetked: