AI Launchpad on viiekuuline praktiline programm kirjastajatele, kes soovivad AI-katsetuste abil töötada välja ambitsioonika ja vastutustundliku nägemuse tehisintellekti kasutuse kohta oma organisatsioonis.

Lisaks Delfile osutusid väljavalituiks veel seitsme Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika piirkonna riigi väljaanded: De Telegraaf (Holland), El Pais (Hispaania), Hürriyet (Türgi), Kapital (Bulgaaria), Kronen Zeitung (Austria), Tages-Anzeiger (Šveits) ja Ynet (Iisrael).

Programmi juhtide sõnul oli osalejate valikuprotsess äärmiselt konkurentsitihe, sest kogu piirkonnast laekus neile üle 100 avalduse. Väljavalitud kirjastajad näitasid, et neil on programmi jaoks selge eesmärk, samuti töötajad ja suutlikkus tehisintellektiga vajalikke katsetusi läbi viia.

GNI, FT Strategiesi ja AI valdkonna ekspertide abiga teevad kirjastajad kindlaks, millised nende äritegevuse osad sobivad tehisintellekti kasutamiseks kõige paremini. Programmis vaadeldakse tehisintellekti kasutust kogu uudiste kirjastamise raames, keskendudes võimalustele, kus tehisintellekt võib kas optimeerida olemasolevaid protsesse või uuendada senist kasutajakogemust.

„See programm on esimene omataoline ja on loodud uurimuslikus vaimus, et aidata vabaneda tehisintellektiga seotud müütidest ning kiirendada tehisintellektiga katsetamist kogu teie ettevõttes,“ tutvustas FT Strategiesi tegevjuht Joanna Levesque. „FT Strategiesi raames püüame Financial Timesi õppetundide abil suunata teisigi kirjastajaid. Tehisintellekti puhul töötame me paljude samade küsimuste kallal nagu teiegi ja ootame, et saaksime neid õppetunde teiega selles programmis jagada.“

„AI on maagiline tähekombinatsioon või sõnapaar, mis elab jõudsat ja aktiivset elu, kuid mõjub kohati liiga laialivalguvalt või hoopis liiga konkreetselt,“ leiab Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald. „Kirjastuste eesmärk on aga kõikjal ühine ja kui me koos leiame AI-le rakenduse, mis ka tegelikult aitab, muudab töö loogilisemaks ja kasutajate jaoks tulemused paremaks, siis on see programm end kindlasti õigustanud. AI avastamise teekonna suurim võlu on see, et kõik liiguvad tulevikku, mida ei osata isegi kirjeldada.“