Laskesuusatamise MK-hooajale tõmmatakse joon alla ookeani taga, sest pühapäeval olid sportlased veel Oslos, aga sel nädalavahetusel võetakse mõõtu USA-s Soldier Hollow’s ja järgmisel Kanadas Canmore’is. Eesti koondislane Rene Zahkna muljetas Eesti Rahvusrinhäälingu spordiportaalile ees ootavatest oludest.

Oslos lõppes MK-etapp pühapäeval ja sportlased asusid kohe pärast seda teele USA-sse, kus esimesed võistlused toimuvad juba reedel. „IBU poolt oli tšarterlend, paljud riigid läksid sellega. Kuna meil oli hommikune lend, oli paljudel riikidel konkreetne kava: lennukisse, unerohi sisse ja magada nii palju kui saab. USA-sse jõudsime kell 12-13 päeval ja oli vaja võidelda, et mitte minna vara magama,“ rääkis Zahkna ERR-ile.

Eripäraseks teeb USA võistluse seegi, et võistluspaik on 1800 meetri kõrgusel merepinnast.

„Olud on praegu siin päris jamad. Oleme kõrgel mägedes, päike on väga intensiivne. Kolm treeningpäeva on kõigile olnud kohutavalt rasked, suusk ei libise, lumi on väga vesine, kops on lihtsalt kõigil koos,“ kirjeldas 29-aastane Zahkna. „Euroopaga võrreldes paistab kõige rohkem silma, et me ei sõida metsa vahel. Mõneti kõrbe moodi, sest oleme nii kõrgel. Kui hoiad ennast hullult tagasi, võid teha hullu sõidu, aga kui lähed võitlema, on väga suur tõenäosus põruda.“