Red Bulli piloot Verstappen sai otsustavas ajasõidus kirja aja 1.27,472, millele teistel sõitjatel vastust polnud. Tema kõrvalt alustab laupäevast võistlust Ferrarit rooliv Charles Leclerc, kes oli MM-sarja juhtivast hollandlasest 0,319 sekundit aeglasem.

„Väga hea päev,“ võttis Verstappen esituse kokku. „Suutsime ööga masinat natuke edasi viia ning julgesin täna kiireid kurve julgemalt rünnata. Siin saab ajasõidus sõita hullumeelselt kiiresti, mul oli lõbus ja masin toimis hästi. Homme võib paljut juhtuda, aga olen meie masina võistluskiiruse osas üsna enesekindel.“

Teises stardirivis on Red Bulli teine number Sergio Perez ning Aston Martinis istuv Fernando Alonso, kolmandas stardirivis McLareni mehed Oscar Piastri ja Lando Norris, neljandas Mercedese mehed George Russel ja Lewis Hamilton. Ferrari sõitja Carlos Sainz Jr sattus sel nädalala pimesoolepõletikuga operatsioonilauale, tema asemel ootamatu võimaluse saanud 18-aastane britt Oliver Bearman sai ajasõidus 11. koha.

„Esiteks soovin Carlosele kiiret paranemist,“ rääkis ajasõidu järel Leclerc. „Ollie tegi imelist tööd, sest ta sai siin enne masinat proovida vaid ühel treeningul. Ja ta oli kohe kiire. Ma loodan, et ta teeb homme hea sõidu ja toob meeskonnale punkte.“

Kvalifikatsioon ei möödunud kummaliste vahejuhtumita, sest Q2-s sai Nico Hülkenbergi Haasi masinas mingil põhjusel kütus otsa ning tee kõrvale jäänud sakslane vaatas tippude lahingut mugavast toolist.

Saudi Araabia GP algab laupäeval kell 19, pühapäeva pärastlõunal võetakse võidusõidu sündmused kokku podcastis „Ringiga ees“.