Avavahetus algas suure šokiga, sest norralane Sturla Holm Lägreid jättis püstitiirus üles lausa kolm märki, millega suursoosikud kukkusid 21. meeskonna konkurentsis eelviimaseks. Teistega tõmbasid väikese vahe sisse Prantsusmaa ja Tšehhi, kes edestasid jälitajaid enam kui kümne sekundiga. Eesti esimeses vahetuses tegi sümpaatse esituse 18-aastane Jakob Kulbin, kes kahes tiirus kasutas kokku vaid ühe varupadruni ja ta andis vahetuse üle 14. kohal (+44,7).

Teises vahetuses näitas Salt Lake City lähistel võimu itaallane Tomasso Giacomel, kes oli hea nii suusarajal kui ka tiirudes. 23-aastane Giacomel tõstis Itaalia liidriks ja tema vahetuse järel jäid teiste koondiste esindajad temast juba enam kui poole minuti kaugusel. Eesti koondise teises vahetuses kasutas Rene Zahkna lamadestiirus kolme ja püstitiirus üht varu, vahetuse andis ta üle 13. kohal (+1.59,6).

Norra võttis järjekordse esikoha

Kolmandas vahetuses tõstis mõlemas tiirus puhta töö teinud ning suusarajal vägevust näidanud Johannes Thignes Bö norralased tagasi liidriks. Kahe minuti sisse mahtusid veel kodulumel üllatanud USA (+36,3), Saksamaa (+37,2) ja Itaalia (+46,8). Kristo Siimer sai oma vahetuses märgid alla nelja varupadruniga, ankrumehe saatis suusarajal hästi edasi liikunud eestlane teele 11. kohalt (+3.16,7).

Norra neliku viimane mees Vetle Sjaastad Christiansen tõi koondise üle finišijoone kindlal esikohal. Sealjuures võisid Norra mehed tänavu kõik viis MK-sarjas toimunud teatesõitu, aga MM-il tunnistasid nad Rootsi paremust. Teise koha saatus selgus Soldier Hollow’s lõpusirgel, kus Itaalia ankrumees Lukas Hofer edestas napilt sakslast Philipp Nawrathit. Kaotust võitjale oli neil vastavalt 26,5 ja 27,3 sekundit.

Kuigi USA neljanda vahetuse sõitja Jake Brown tegi ühe trahviringi, siis lõppeks said nad ikkagi enda kohta suurepärase neljanda koha (+1.30,0). Raido Ränkel käis püstitiirus ühel trahviringil ja ta tõi Eesti koondise finišisse 12. meeskonnana.

MK-etapi Tulemused