Väljaande Motorsport info kohaselt on Marko Red Bulli uue uurimise objektiks ning teda võib ähvardada vallandamine.

Uudisteagentuuri AFP andmetel kahtlustatakse Markot Horneri saadetud ahistavate sõnumite meediasse lekitamises.

„Red Bull on algatanud sisejuurdluse Helmut Marko suhtes, keda kahtlustatakse Horneri juhtumiga seoses ajakirjandusele info lektamises,“ ütles üks anonüümne siseringi allikas AFP-le.

Marko ütles Saudi Araabias toimuval F1 etapl Austria ORF-ile, et on täiesti võimalik, et teda järgmisele võidusõidule Austraaliasse ei lubata. Ta lisas, et on valmis ka ise ameti maha panema.

„Raske hinnata, aga ütleme nii: lõpuks on minu otsustada, mida ma teen,“ ütles 80-aastane Marko.

Red Bulli pressiesindaja kommenteeris BBC-le, et meeskond ei ole teadlik Marko ähvardusest pensionile jääda. Ta rõhutas, et Marko töötab otse Austria emafirmas ning F1 meeskonnal pole tema üle tegelikku võimu.

Valitsev maailmameister Max Verstappen on asunud Markot toetama.

„On väga oluline, et ta jääks meeskonda. Kui nii tähtis tugisammas ära kaob, pole see ka minu jaoks hea. Nii et ma arvan, et Helmut peab kindlasti jääma,“ sõnas Verstappen. „Ta ehitas selle meeskonna üles koos Dietrichiga (Mateschitz) ja on alati olnud meeskonnale ja kõigile selle liikmetele väga lojaalne.“

Neljapäeval tuli avalikkuse ette informatsioon, et Red Bull vallandas oma naistöötaja, kes süüdistas tiimijuhti Hornerit sobimatus käitumises.

Vaid päev pärast seda, kui tiimi sisemine uurimine vabastas Horneri kõigist süüdistustest, lekkis meediasse e-kiri, mis sisaldas tegevjuhi saadetud sobimatuid sõnumeid ja pilte.