Kuna Susan Külm haigestus, koondisel varunaist kaasas polnud ja rahvuste karika arvestuses polnud suurt midagi püüda, siis veebruari keskel toimunud MM-il neljanda koha välja võidelnud Eesti teatenelik USA-s laupäeval starti ei läinud.

Tänavu toimunud naiste teatesõitudest esimesed kaks võitis Norra ja järgmised kolm Prantsusmaa, sealjuures võtsid prantslannad Nové Městos MM-kullad. Ent laupäeval olid neil kuldsest kvartetist puudu nii Sophie Chauveau kui ka Julia Simon, mistõttu jätsid nad trooni vabaks.

Norra andis kõik vahetused üle esimesena

USA-s heades tuuleoludes suutsid avavahetuse sõitjad märgid üsna hästi alla saada, mistõttu vahed püsisid väikesed. Esimesena andis teate edasi norralanna Juni Arnekleiv, aga seitse paremat mahtusid 17 sekundi sisse ning kõik soosikud olid kõrged mängus.

Teise vahetuse püstilaskmises tulid poodiumimängu vaates esimesed olulised sündmused, sest prantslanna Justine Braisaz-Bouchet ei saanud ka varupadrunitega kõiki märke alla ning ta käis trahviringil. Vahetuse andis taas esimesena üle Norra koondis ja Ida Lien, Saksamaa tulevikulootus Selina Grotian kaotas talle kolme ning rootslanna Mona Brorsson 29 sekundiga. Ülejäänud koondised jäid liidrist enam kui 40 sekundi kaugusele.

Norra ja Saksamaa paarisrakend püsis tipus ka Karoline Offigstad Knotteni ja Vanessa Voigti vahetuste järel, kes saatsid ankrunaised teele sisuliselt koos. Suures mängus suutsid püsisid veel tšehhitar Marketa Davidova ja rootslanna Hanna Öberg, kes kaotasid staadionil Norrale vastavalt 24 ja 34 sekundiga.

Kahe esimese koondise ankrunaised olid väga erinevatest kaaluklassidest, sest Norra viimane sõitja oli MK-sarja üldliider Ingrid Landmark Tandrevold ning sakslannadel elu teise MK-stardi teinud 20-aastane Julia Kink. Arusaadavalt sisuliselt põnevaks ei läinud ja Tandrevold tõi Norrale esikoha uhkes üksinduses

Rootsi kummaline seeria sai jätku

Sümpaatse esituse tegi ka noor talent Kink, kes kogenud superstaare endast mööda ei lasknud ning ta tõi Saksmaa finišisse liidrist 17,2 sekundit hiljem. Kolmanda libises üle lõpujoone võitjale 42 sekundiga kaotanud Rootsi ankrunaine Elvira Öberg. Sealjuures on Rootsi naiskond ainsa koondisena jõudnud kõigil kuuel tänavu toimunud võidusõidul poodiumile, aga parimal juhul on nad neljal korral lõpetanud teisena.

Kuna Tšehhi ankrunaine Lucie Charvátová käis viimase tiiru järel kahel trahviringil, siis lasi ta endast mööda austerlanna Anna Gandleri. Lou Jeanmonnot tõi viimaseid kuid valitsenud Prantsusmaa pärale kuuendal kohal.

Teatesõidu kümme paremat

Soldier Hollow’s on kavas veel meeste sprint ning mõlema soo esindajate jälitussõidud. MK-sarjale tõmmatakse joon alla järgmisel nädalavahetusel Kanadas Canmore’is.