Kanada laskesuusakeskuses on sel nädalavahetusel meestel ja naistel kavas sprint, jälitus ja ühisstardist sõit. Neljapäeval mahtusid esikolmikusse kaks tiiru puhtalt lasknud sportlased. Esikoha võttis karjääri seitsmenda MK-etapi võitnud itaallanna Lisa Vittozzi, kellele järgnesid prantslanna Lou Jeanmonnot (0; +5,5), šveitslanna Lena Häcki-Groß (0; +8,6), prantslanna Julia Simon (1; +19,4) ning rootslanna Hanna Öberg (0; +20,7).

„Lõpuks tuli ära! Viimati võitsin MK-sarjas sprindi äkki neli aastat tagasi, mistõttu olen väga rahul ja õnnelik,“ lausus võistluse järel Vittozzi, kes tegelikult sai sprindis viimati esikoha lausa viis aastat tagasi Oberhofis. „Olin enne viimast suusaringi liidrist sekundiga maas, aga vajutasin kõvasti. Tahtsin väga seda võitu ja andsin endast tõepoolest kõik.“

Kui eelmisel nädalavahetusel Soldier Hollow sprindis oli Tuuli Tomingas kümnes ning Regina Ermits 15., siis Canmore’is eestlannad suurde mängu ei sekkunud. Meie koondise parimana oli Regina Ermits 31. (2; +1.39,5), punktikohale jõudis ka 37. koha saanud Tuuli Tomingas (2; +1.53,5). Suusarajal kaotasid nad neljapäeval Anamarija Lampičile natuke enam kui minutiga, millega nad oli puhtalt sõiduaja lõikes 30. koha piirimail.

Teised eestlannad 60 sekka ehk jälitusse ei pääsenud, sest haiguspausilt naasnud Susan Külm oli 68. (4; +3.03,1) ja tiirudes hädas olnud Johanna Talihärm eelviimane ehk 92. (7; +4.24,8). Sellega sai Külma ja Talihärma MK-hooaeg läbi.

Selle MK-hooaja sprindiarvestuse võitis Ingrid Landmark Tandrevold. Kuna tema ainus ohustaja Justine Braisaz-Bouchet oli kaheksas (1; +31,6), siis norralannale piisas väikese kristallgloobuse koju viimiseks 17. (2; +1.01,6) kohast.

Blogi: