Premier League’i sõltumatu komisjon leidis uurimise käigus, et Nottinghami klubi on rikkunud finantsreegleid. Sky Sports vahendas, et reeglite kohaselt võib üks Premier League’i klubi kolme hooaja peale jääda kuni 105 miljoni naelaga kahjumisse ehk 35 miljonit ühe hooaja kohta.

Forest naases Inglismaa kõrgliigasse hooajaks 2022/2023. Eelnevad aastad mängisid nad kohalikus esiliigas. Sky Sportsi teatel võis Nottinghami kahjum reeglite kohaselt eelmise hooaja lõpuks olla 61 miljonit naela, aga neil oli see 95,5 miljonit naela.

Jaanuaris esitas Premier League klubile süüdistused finantsreeglite rikkumises ja nüüd määratigi Nottinghamile neljapunktiline trahv. Briti meedia kohaselt pole teada, kas Foresti juhid kaebavad otsuse edasi või mitte.

Karistus kukutas meeskonna 16. kohalt 18ndaks ehk väljalangemistsooni. Forestil on nüüd koos 21 punkti, ees on Luton ühe silma kaugusel.

Nottingham Forest on tänavusel hooajal juba teine Inglismaa tippliiga klubi, kes finantsreeglite rikkumise eest karistada saanud. Hooaja alguses määras liiga Evertonile kümnepunktilise trahvi. Liverpooli linna klubi apelleeris otsuse ning karistust vähendati kuuele punktile. Everton (25 p) asub 16. real.