Poola avas väravaarve 22. minutil Przemyslaw Frankowski tabamusest. 50. minutil sahistas võrku Piotr Zielinski, 70. minutil Jakub Piotrowski. 73. minutil lõi Karol Mets õnnetu omavärava, 77. minutil oli täpne Sebastian Szymanski. Minut hiljem sai oma esimese koondisevärava kirja neljandat korda Sinisärkide eest platsile jooksnud AS Roma kasvandik Martin Vetkal.

Märtsikuu koondiseaken lõpeb Eesti jaoks 26. märtsil Helsingis maavõistlusmänguga Soome vastu, kes teises play-off’i poolfinaalis kaotas Cardiffis 1:4 Walesile. Poola ja Wales mängivad samal päeval EM-finaalturniiri pileti peale.

Delfi kajastas mängu käiku otseblogis. Peagi toome lugejateni ka asjaosaliste kommentaarid ning analüüsi „Kogu tõde mängust“.

Enne mängu:

Eesti koondis pääses EM-i play-off’i tänu tunamulluse rahvuste liiga hooaja D-divisjoni võidule. Tänase Eesti ja Poola kohtumise võitja läheb 26. märtsil vastamisi samuti täna toimuva Soome ja Walesi mängu võitjaga. Mõlemast paarist edasipääsejad selgitavad omavahel ühe koondise, kes pääseb suvisele suurturniirile.

„Oleme EM-ist kahe võidu kaugusel – see pole lihtne ülesanne, aga kõik Eesti jalgpalliga seotud inimesed teavad, et niipea sellist võimalust uuesti ei pruugi tulla,“ rääkis kolmapäevasel pressikonverentsil koondise kapten Konstantin Vassiljev. „Kõik tahavad jätta väljakule endast parima ja peame selle hoiakuga mängule minema.“

Ajaloos on Eesti olnud EM-il nii lähedal kõigest korra: 2011. aastal võeti play-off’is mõõtu Iirimaaga. Kuigi edasipääseja selgus kahe matši kokkuvõttes, siis reaalsuses said asjad selgeks Lilleküla staadionil toimunud avamängus, mille võõrustajad kaotasid 0:4.

Poola ja Eesti on ajaloos kohtunud üheksa korda, aga esimest korda võetakse mõõtu ametlikus mängus. Senistest matšidest seitse on võitnud Poola ja korra mängiti viiki, aga viimase, 2012. aastal Lilleküla staadionil toimunud omavahelise kohtumise võitis Eesti Konstantin Vassiljevi 92. minuti väravast 1:0.