1. kuni 4. augustini pidi Panevėžys toimuma triatloni noorte EM, ent leedukad loobusid ürituse korraldamisest. Euroopa triatloniliidu ametliku pressiteate väitel tekkisid „ettenägematud asjaolud“. Reaalsuses soovis katuseorganisatsioon, et võistlusel saaksid osaleda ka Venemaa sportlased ja Ukrainat toetavad leedukad sellega päri pole.

Eesti alaliit on meie lähinaabriga samas paadis. „Toetame igati Leedu alaliidu otsust jätta ära võistlus, kuhu korraldajad olid sunnitud Euroopa triatloniliidu otsuste tõttu lubama agressorriigi Venemaa sportlased, olenemata sellest, kas nad võistlevad neutraalse lipu all. Meie silmis ei olnud tegu ootamatu juhtumiga ning kurb on tõdeda, et antud olukord üldse loodi,“ kommenteeris otsust Eesti triatloniliidu president Indrek Hääl.

Euroopa triatloniliit otsib nüüd uut riiki, kes oleks augustis, septembris või oktoobris valmis noorte EM-i korraldama. Katuseorganisatsiooni itaallasest president Renato Bertrandi lootis, et ootamatus olukorras on valmis mõni muu alaliit õla alla panema. „Noortefestival on meie kalendri üks olulisem ja strateegiline sündmus, mistõttu oleksime ülimalt tänulikud, kui mõni riiklik alaliit aitaks meil tekkinud probleemi nii lühikese etteteatamisega lahendada,“ lausus ta.