Hiljutine uuring näitas, et koerad suudavad teatud sõnu objektidega kokku sobitada. See viitab sellele, et nad saavad sõnadest aru samamoodi nagu inimesed, kirjutab CNN.

Märgitakse, et uuring avaldati ajakirjas Current Biology ja uuringu tulemusi on kontrollinud ka teised selle valdkonna eksperdid. Ja teadlaste sõnul on see esimene tõend looma sedasorti ajutegevuse kohta.

On juba ammu teada, et koerad suudavad õppida käske nagu „istu“, „seisa“ või „too“ ja reageerivad neile sõnadele õpitud käitumisega. Kuid üsna raske oli aru saada, kui hästi koerad mõistavad nimisõnu.

CNN kirjutab, et teadlased Lilla Magyari ja Marianna Boros otsustasid koerte keeleoskuse mõistmiseks korrata koerte peal uuringuid, mis varem viidi läbi väikelastel. Selle tulemusena jõudsid teadlased järeldusele, et saadud reaktsioonid ajutegevuses sarnanevad nendega, mida näitasid katsetes osalenud inimesed.

Kuid koerte sõnadest aru saamise tegelik ulatus pole isegi uuringu autoritele veel teada, kuna koerad reageerisid sageli oma mänguasjadele ja esemetele, mille nende omanikud laborisse kaasa tõid, lisas CNN.