Eesti ujumiskoondise peatreener Toni Meijel, kelle hinnangul oleks 50 meetri bassein vajalik nii Tallinna linnale kui tervele Eesti ujumisele tervikuna, käis sel teemal arutamas „Terevisioonis“.

„Viimane sõnum linnalt oli see, et projekti toetatakse ja kohe-kohe hakkab ehitus ja 34 kuu pärast saab sinna sisse hüpata. Teatavasti on linnavõimul väiksed vahetused plaanis, ma loodan, et keegi seda paati n-ö ümber pöörama ei hakka, loodetavasti see ujula tuleb,“ sõnas Meijel.

Meijeli sõnul on projekt aastaid veninud, kuna soovitakse et see oleks võimalikult korralik. „Selleks peab see olema suur, nagu ta nüüd projekteeritud on. Tõsisem töö on käinud viimased paar aastat, kus juba tõesti on joonistatud konkreetselt kõiki neid asju, läbi arutatud. Ujumisliit on väga rahul olnud sellega, et meid on kaasatud, oleme saanud projekti sisse kõik asjad, mis me sinna soovisime,“ selgitas Meijel.

Miks on üldse vaja 50 meetri basseini? „Meil lühirajatulemustes, milles oleme tunduvalt paremad kui pika raja tulemustes, ei ole võimalik riigitoetuses osaleda, peame neid tulemusi tegema pikas basseinis. Kui sa selles treenida ei saa, siis võib-olla võrrelda duši all laulmist ja kuhugi suurele ooperilavale minemist – sa võid seda hästi osata, aga need on täiesti erinevad maailmad,“ lisas Meijel