Kaks nädalat tagasi Austraalias tabas Williamsi meeskonda katastroof, sest nende piloot Alexander Albon tegi vabatreeningul avarii ja masin läks mahakandmisele. Kuna Williamsil polnud tagavarakere kaasas, loovutas Sargeant oma vormeli Albonile ja meeskond osales GP-l vaid ühe masinaga.

Ka Jaapanis on Williams kohal vaid kahe šassiiga. Vabatreeningul lasi Sargeant kurv laiaks ja kaotas auto üle kontrolli, mistõttu masin lendas suurel kiirusel rehvivalli. Sõit peatati punaste lippudega, aga samal ajal närisid Williamsi meeskonna liikmed garaažis küüsi.

Meeskonnal läks seekord õnneks, sest Williamsi tiimipealiku James Vowlesi sõnul Sargeant vormeli šassiid ära ei lõhkunud. „Kuid muud kahjud on märkimisväärsed,“ ütles ta.

Ajakirja Auto, Motor und Sport ajakirjaniku Tobi Grüneri sõnul sai Sargeanti autol vigastada muuhulgas käigukast ja vedrustus. Nende parandamine võtab aega ja ameeriklane ei pruugi rohkem vabatreeningutele jõuda.

Williams tõi Jaapanisse uued esi- ja tagatiibade osad, aga Grüneri sõnul need purunesid ning rohkem meeskonnal uusi varuosi pole. Nii kruvitatakse Sargeanti masinale külge vanad esi- ja tagatiiva jupid. Esimese vabatreeningu kiireim oli Red Bulli esisõitja Max Verstappen, kes edestas tiimikaaslast Sergio Perez’t ja Ferrari pilooti Carlos Sainzi.

Jaapani GP sõidetakse sel nädalavahetusel, etapi sündmused võtab kokku Delfi podcast „Ringiga ees“.