Naised, kes tajuvad end üksikuna, näitavad aktiivsust ajupiirkondades, mis on seotud söögiisu ja motivatsiooniga. UCLA Healthi uus uuring näitas, et sellised naised tundsid tugevat söögiisu, kui neile näidati pilte kaloririkkast toidust, näiteks maiustustest. Samal naissoost katsealuste rühmal olid ebatervislikud toitumisharjumused ja halb vaimne tervis, kirjutab Medicalxpress.

„Ei ole uuritud, kuidas aju üksindust töötleb ja kuidas see on seotud rasvumise ja tervisega,“ kommenteeris California ülikooli Goodman-Luskini mikrobioomikeskuse kaasdirektor Arpana Gupta.

Uurijad leidsid, et naistel, kellel oli kõrgem sotsiaalne isoleerituse tase, oli suurem rasvamass, kehvem toitumise kvaliteet, suurem tasupõhine söögiisu ja nad ei kontrolli oma toitumist. Lisaks oli neil suurenenud ärevuse ja depressiooni tase.

Teadlased täheldasid ka end üksikuna tajunud naiste rühmal kõrgemat aktiivsust ajupiirkondades, mis on seotud suurema magusa ihaga, ja vähenenud aktiivsust ajupiirkondades, mis on seotud söömiskäitumise enesekontrolliga.