„Megastar’i väljumine Helsingist kell 13.30 hilineb tehnilise rikke tõttu. Anname teile uuendatud info nii kiiresti kui võimalik, aga hiljemalt kell 14.30,“ teatas laevafirma reisijatele.

Tallinki pressiesindaja Katri Link täpsustas Ärilehele, et laev põrkas kokku kaiga. „Megastaril toimus kehvade ilmastikuolude tõttu kell 12.26 saabumisel Helsingisse kokkupuude kaiga, mille tulemusel sai mõningasi värvikahjustusi laeva pirnvöör. Laeva meeskond on kahjud üle vaadanud ning hinnanud neid minimaalseteks, kuid reeglite järgi ja ohutuse tagamiseks, peab laeva üle vaatama ka klassiühing,“ selgitas Link.

Kuna klassiühing tunnistas laeva merekõlblikuks, alustas Megastar kell 15.00 reisi Tallinna poole. „Tõenäoliselt esineb hilinemisi ka Megastari teiste tänaste väljumiste puhul, millest anname reisijatele teada,“ lisas Tallinki esindaja.

Megastari pardal on Tallinki andmetel ca 950 reisijat.

Laeva pardal oleva Delfi lugeja sõnul suhtusid inimesed olukorda tasakaalukalt. „Inimesed on üldiselt rahulikud, mõni on vihane, et jääb hiljaks ja pole piisavalt infot.“