Tiimid tulid tänasele kohtumisele vastandlike emotsioonidega. Baskonia võitis Euroliigas reedel võõrsil Madridi Reali ja kindlustas koha esikümnes, Valencia sai tabeli eelviimaselt klubilt Villeurbanne’i Asvelilt aga kodusaalis 69:98 sauna. Pärast seda matši peatreener Alex Mumbru vallandati ja täna juhendas Valenciat juba senine abitreener Xavi Albert.

Valencia sai esimeste minutitega 7:0 edu sisse ja asus seda kasvatama. Esimene veerand võideti 33:14 ja 20 minuti järel oli seis 62:34. Pisut vähem kui tosin minutit enne lõppu paistis Valencia edu veel vägagi turvaline (87:59), aga järgmise nelja ja poole minutiga tegi Baskonia Markus Howardi vedamisel 23:0 spurdi ning vahe kahanes järsku viie punktini. Seejärel suutis Valencia kosuda ja võitu ära ei antud.

Lisaks sai Valencia endale ka omavaheliste mängude eelise, kui tiimid peaks hooaja lõpuks võrdsete võitude peale jääma. Hooaja esimese matši võitis Baskonia 83:74. Enne Valencia tänast viimast rünnakut oli nende eduseis 108:101, millest poleks piisanud. Ent 1,9 sekundit enne lõppu tegi Nikos Rogkavopoulos Valencia tsentrile Brandon Daviesele kolmeseüritusel vea ning Davies realiseeriseeris kõik vabavisked.

Kotsar viskas 16 minutiga viis punkti ja võttis ühe lauapalli. Kaheseid tabas ta 3-st 2 ja vabaviskeid 2-st 1. Raieste eksis nelja minuti jooksul ainsal kolmepunktiviskel ja sai kirja ühe korvisöödu.

Baskonia resultatiivseim oli kaheksa kaugviset tabanud Howard, kes tõi 36 punkti. Chima Moneke arvele jäi 21 punkti ja 10 lauapalli. Valenciat vedasid Chris Jones 27 ja Semi Ojeleye 25 punktiga.

15 võidu kõrvale 13. kaotuse saanud Baskonia jätkab Hispaania kõrgliigas kuus vooru enne lõppu üheksandal kohal. Valencia on 17 võidu ja 11 kaotusega seitsmes.