„Rakett69“ laupäevases episoodis said osalejad esmalt mängida rongiga! Või peaaegu. Nende ees oli töötav tõkkepuu süsteem ning arenduse käigus oli läbi proovitud mitmeid erinevaid lahendusi. Võistlejate ülesandeks oli üles leida, millised juhtmed on süsteemi tööks vajalikud ja millised mitte ehk optimeerida seadme tööd ning ebavajalikud juhtmed eemaldada. Esimesena kruttis õige lahenduse paika Andri, kes sai endale valida tiimikaaslase teiseks ülesandeks.

Ka teine ülesanne oli seotud rongiga. Rongijaama tõkkepuusüsteemile oli tehtud täiendusi ning selle jaoks võeti kogu süsteem lahti. Osalejate ülesandeks oli süsteem uuesti kokku panna nii, et see turvaliselt töötaks ning valgusfoor ja tõkkepuu jälle toimiksid. Ühes tiimis tegutsesid Andri ning Jaagup ning teises Rudolf ja Aaron. Andri ja Jaagupi varasemad kogemused tulid poistele kasuks, neil õnnestus ülesanne võita ning tagada endale pääs järgmisesse saatesse.

Duellis tuli enda edasipääsu eest võistelda Aaronil ja Rudolfil. Üleöö oli juhtunud õnnetus ning toiteühendus elektriraudteega oli katkenud. Võistlejatel tuli leida lahendus toitekaabli taastamiseks, et rong saaks õigel ajal väljuda. Selleks oli lauale pandud palju erinevaid vahendeid ja materjale. Rudolfi rong sai kiiremini hoo sisse ning tagas talle pääsu parima kolme sekka.

Kohtunikerollis tegutsesid füüsik Aigar Vaigu, ABB elektriinsener ja aasta tehnikaüliõpilane 2022 Artur Lavrov ja Haridus- ja Teadusministeeriumi noorte- ja andepoliitika osakonna juhataja Riin Tamm.

„Rakett69“ teadussaate võitjat ootab Eesti Teadusagentuuri poolt 15 000 euro suurune teadusstipendium. Tüdrukute tehnoloogiaring HK Unicorn Squad on pannud välja rahalised auhinnad parimale tüdrukule ja silmapaistvaimale raketlasele, kes pälvivad mõlemad 6000 eurot. Ka sel hooajal tunnustab LHV Pank võitjat enim positiivselt mõjutanud õpetajat 5000 euroga.

Saatesarja kolm parimat saavad õppima asuda Tartu Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli, Eesti Maaülikooli või Tallinna Ülikooli vabalt valitud erialale.

„Rakett69“ saatesari valmib Eesti originaalformaadi põhjal Eesti Teadusagentuuri ja Vesilinnu koostöös. Saatesarja kaasrahastab Eesti Teadusagentuur Euroopa Liidu toel läbi tegevuse „Teaduskommunikatsioon ja teaduse populariseerimine (TeaMe 3.0)“. Teadusvõistlus alustas ETV ekraanil esmakordselt 2011. aastal.

„Rakett69“ järgmine osa on eetris laupäeval kell 19.30 Eesti Televisioonis. Kõiki seniseid episoode saab järele vaadata Jupiteri portaalist.