Maailma edetabelis 51. kohal asuv Kuuba kohtus esimeses mängus Aserbaidžaani esindaja Keisha Fatimah Azzahraga. Kuubal õnnestus kohtumine võita kahes geimis 21:15, 22:20.

Kuuba sõnas mängu järel, et kohtumise algus oli natuke rabe: „Vajasin natuke aega, et vastase mänguga harjuda. Pärast esimese geimi intervalli sain oma mängu käima ning edasi käis enamasti mäng minu rütmi järgi,“ analüüsis eestlanna.

32 parema seas tuleb Kuubal kolmapäeval vastamisi minna tugeva Prantsusmaa sulgpalluri Qi Xuefeiga (BWF 56.). Varasemas neljas omavahelises kohtumises on Kuuba pidanud tema paremust tunnistama. „Eesmärk järgmiseks ringiks on võidelda iga punkti eest ning anda endast parim. Viimasel korral võitis tema, kuid olen valmis revanšiks,“ kirjeldas Kuuba ootusi eesseisvaks mänguks.

Homme alustavad EM-l Eesti paarismängijad. Naispaarismängus tulevad väljakule Eesti meistrid Catlyn Kruus ja Ramona Üprus ning meeste paarismängus teevad oma etteaste Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner ning Anton Berik ja Mikk Õunmaa.