27-aastane Cook läbis Aafrikas 352 päevaga pisut enam kui 16 000 kilomeetrit ehk 385 maratoni. Ta alustas teekonda mullu 22. aprillil Lõuna-Aafrika Vabariigis Nõelaneemelt ja finišeeris üleeile Tuneesias Ras Angelas.

„Olen pisut väsinud,“ sõnas värske rekordimees finišisse jõudes.

Oma teekonnal 16 riiki läbinud Cook kogus jooksuga heategevuse jaoks 842 000 naela ehk ligi miljon eurot. Raha kasutatakse noorte vaimse tervise tööks ja Sahara põgenikelaagrites viibivate inimeste koolitamiseks.

Briti ultrajooksja koges oma teel mitmeid tagasilööke. Näiteks sattus ta Aafrika edelaosas Angolas relvastatud röövi ohvriks, mille käigus varastati fotoaparaat, pass ja mobiiltelefon, Kongos hoiti teda kinni ja ähvardati matšeetega. Lisaks oli tal tervisega probleeme ja viisamuresid. Nimetatud sekelduste tõttu kujunes tema teekond mitu kuud pikemaks, sest algselt lootis ta Põhja-Aafrikasse jõuda juba jõulude ajal.

Juba sügisel nihkus eesmärk veebruari-märtsi ning lõpuks jõudis ta planeeritud sihtkohta 7. aprillil.

Läbi Aafrika jooksjaid on olnud ka varem, kuid päris lõunatipust põhjatippu pole keegi jooksnud. Näiteks taanlane Jesper Olsen läbis 2008. aasta lõpust kuni 2010. aasta märtsini Aafrikas 13 000 kilomeetrit, kui tema alustas oma teekonda Egiptusest.