Norras on tugevasse laskesuusatamise rahvuskoondisse kuulumine iga sportlase jaoks suur au ja võimalus, kuid Skogan tegi pärast edukat hooaega otsuse sellest loobuda. Ta eelistab jätkata treeninguid erameeskonnaga Team Fosen Yard, mis on ta tippu aidanud.

„See ei olnud kindlasti kerge valik. Istusin eile ja mõtlesin selle üle pikalt. Ja see pole sugugi nii, et ma rahvuskoondisesse kuulumisse ei usuks. Aga samas on mul viimasel hooajal olnud Fosen Yardis uskumatult hea periood. Süsteem on toiminud uskumatult hästi ja ma olen edusamme teinud,“ selgitas norralanna NTB-le, miks ta koondisega liitumisest loobus.

„Tundub väga õige selle tiimiga jätkata sama treeneri ja sama skeemi juures. Tunnen end väga kindlalt, et see minu jaoks toimib, ja sa pead olema sellel spordialal veidi isekas ja mõtlema, mis on sinu jaoks parim,“ rääkis Skogan.

25-aastane norralanna saavutas lõppenud hooajal Lenzerheide jälitussõidus oma karjääri esimese poodiumikoha, kui lõpetas kolmandana. Koos teatenaiskonnaga sai ta korra esikoha ja korra lõpetas teisena. Nove Mesto MMil pääses ta starti vaid tavadistantsil, kus ebaõnnestus - ta sai kuue trahvi juures 68. koha.

Lisaks Skoganile kuulub eratiimi, mida treenib Kjartan Helland, teiste seas ka tänavuse IBU karikavõistluste kolmas naine Karoline Erdal (26).

Norra koondise peatreener Per-Arne Botnan tõdes, et alaliit oleks soovinud Skoganit rahvusnaiskonna juures näha.

„Oleksime tahtnud Mariti kaasata, kuid mõistame ka, et ta soovib jätkata Kjartaniga ja nende koostatud hea plaaniga,“ ütleb treener.