Analüüs näitab, et kui tavapäraselt on olnud maksete hilinemisi või makse edasi lükkamist järgmisesse kuusse umbes 10-15% võlgnikest, siis jaanuaris-veebruaris on see number kahekordistunud. „Kõrged kommunaalkulud on mõjutanud silmanähtavalt inimeste võimet oma kulusid tõhusalt hallata ja põhjustanud täiendavaid raskusi rahaliste kohustuste täitmisel. Murettekitav trend võlgnike maksekäitumises on viimase kolme kuu jooksul vaid süvenenud,“ kommenteeris GS Core tegevjuht Sofia Kirsimaa.

Kirsimaa sõnul on arusaadav, et talviste kõrgete kommunaalkulude valguses seati prioriteediks esmatähtsate kulutuste katmine, mis tõi kaasa viivitusi maksetega. „Koos kevadiste soojade ilmadega langevad ka püsikulud ning loodetavasti toob see kaasa võlgnike maksekäitumises positiivse nihke,“ ütles Kirsimaa, kuid rõhutas samas, et paljude perede eelarvetes on endiselt käärid sissetulekute ja eluks vajalike kulutuste vahel.

GS Core tegeleb inkassoteenuse pakkumisega, võlaportfellide ostmisega ja võlgade sissenõudmisega nii kohtuvälisel kui kohtulikul teel. Peamiselt omandatakse energeetika-, finants- ja telekommunikatsiooni ettevõtete bilanssi kogunenud võlgnike kohustusi. GS Core kuulub Rootsi finantsgrupile Marginalen AB, mis on oma Eestis, Leedus ja Lätis asuvate tütarettevõtetega üks juhtivatest teenusepakkujatest kogu Baltikumis.