2023. aastaks Aston Martiniga liitunud 42-aastasel Alonsol oli tiimiga kehtiv leping kuni tänavuse hooaja lõpuni. Kuna Lewis Hamilton otsustas järgmisest hooajast sõita Ferraris, algasid spekulatsioonid ka kogenud hispaanlase tiimivahetusest või sootuks karjääri lõpetamisest.

Neljapäeval tõmbas Alonso kõigile spekulatsioonidele aga vee peale, kuna saabus teade, et vormelilegend pikendab Aston Martiniga lepingut kahe aasta võrra.

„Oleme viimastel kuudel olnud pidevas suhtluses ja Fernando on oma sõnale truuks jäänud: kui ta otsustas, et tahab võidusõitu jätkata, siis räägib ta kõigepealt meiega. Ta on näidanud, et usub meisse ja meie usume temasse,“ sõnas Aston Martini tiimipealik Mike Krack.

Ta jätkas: „Oleme viimase 18 kuuga loonud tugeva töösuhte ja oleme pühendunud sellele, et see projekt õnnestuks. Ta januneb edu järele, sõidab paremini kui eales varem ja on ka karjääri parimas vormis.“

Alonso tegi F1-debüüdi juba 2001. aastal Minardi ridades. Uus leping tähendab, et hispaanlane jätkab kuninglikus sarjas vähemalt kuni 45-aastaseks saamiseni.