Saalihoki meistriliiga finaalseeriaga tehti algust laupäeval, kui tiitlikaitsja Sparta Team Automaailm tunnistas kodusaalis Jõgeva Tähe/Olivia 7:4 paremust. Pühapäevane kohtumine peetakse juba Jõgeva kodusaalis.

Põhihooajal osalesid mõlemad meeskonnad Eesti-Läti ühisliigas, kus Sparta sai kuue meeskonna seas neljanda ning Jõgeva kuuenda koha. Sealjuures mõlemas omavahelises kohtumises jäi peale Jõgeva, kes võitis ühe kohtumise lisaajal 6:5 ja teise karistusvisete järel 6:5. Mõlema meeskonna esindajad leidis ka Eesti-Läti liiga paremate punktiküttide seast, sest Tähe Artur Okruzko oli esimene (20 väravat + 9 söötu) ja Sparta Tanel Kasenurm teine (15+13).

Samad meeskonnad olid finaalseerias vastamisi ka kahel viimasel kevadel. 2022. aastal jäi Sparta peale 3:2 ning mullu 4:0. Tänavu kolme võiduni toimuva seeria avamäng saab Õismäe sportmängude hallis avavile kell 18, teine kohtumine toimub pühapäeval kell 18 Jõgeval.

Finaalseeria mängitakse kolme võiduni. Järgmised kohtumised peetakse 17. aprillil kell 20.00 Jõgeval ja 20. aprillil kell 15.00 ning vajadusel ka 21. aprillil kell 14.00 Kristiines.