Kodumeeskond Serviti läks kiirelt 3:0 ette, kui skoori tegid Jürgen Rooba, Alfred Timmo ja Tõnis Kase trio. Tagaajaja rolli jäänud Mistra sai avavärava kirja 3. minutil, kui värava viskas Andris Celminš. Mäng kulges paar minutit Serviti 2-väravalise eduga, kuniks Serhii Orlovskyi vahe ühe värava peale vähendas. Serviti kaitsetöö ja kiirrünnakud takistasid viigiseisul juhtumast ning kolmeväravaline edu oli 10. minutiks tagasi, numbriteks 8:5.

Serviti sai oma 14. värava kirja 17. minutil, kui viske realiseeris Arturs Meikšans. Sellega jäi Mistra 5-väravalisse kaotusseisu. Peale Orlovskyi leidis Mistra poolelt väravasoone üles Arno Vare, kuid Serviti hoog ei raugenud ning 25. minutiks oli seis juba 18:12. Esimese poolaja viimane värav tuli Kaselt, visates seisuks 22:13.

Põlva klubi mängis kümneväravalise vahemaa sisse teise poolaja teisel minutil, kui skoori tegi Rooba. Henri Sillaste värav paisutas vahe peatselt 11-väravaliseks, kuid Orlovskyi tabamus nullis selle. Mängupilt ei teravnenud ning Serviti püsis kindlakäeliselt liidripositsioonil: 40. minutil oli seis 25:17 ja kohtumise 50. minutil 31:21. Kümneväravaline vahemaa pidas peaaegu et lõpuni: esimesele finaalmängule tõmmati joon alla seisult 35:26 Serviti kasuks.

Võõrustaja Serviti suurimad väravakütid olid Alfred Timmo 7 väravaga ja Jürgen Rooba 6 väravaga. Üleplatsimees ja Mistra resultatiivseim oli Serhii Orlovskyi 12 väravaga.

„Teisel poolajal ja seitsme meetri karistusvisetel jättis realiseerimine natukene soovida, aga õnneks üldjoontes kaitse toimis ning saime enda mängu peale suruda,“ lausus Timmo. „Esimese mängu võit kodus annab ikka kerge enesekindluse, kuid ootame siiski neljapäeval tugevat lahingut.“

Mistra ja Serviti kohtuvad uuesti 25. aprillil ning siis juba Raasikul. Et meistritiitel kindlustada, tuleb võita kolm kohtumist.

Päev varem, 24. aprillil toimub otsustav pronksiseeria mäng. Kui Viljandil õnnestub võõrustaja Kehra üle kavaldada, on kolmas koht nende. Kui Kehra on kodusaalis võidukas, pikeneb seeria.

Eesti meistriliiga finaalseeria mängud:

22.04. 19.00 (Mesikäpa Hall) Põlva Serviti – Mistra (35:26)
25.04. 19.00 (Raasiku Spordihoone) Mistra – Põlva Serviti
28.04. 17.00 (Mesikäpa Hall) Põlva Serviti – Mistra

Vajadusel

01.05. 18.00 (Kalevi Spordihall) Mistra – Põlva Serviti
05.05. 17.00 (Mesikäpa Hall) Põlva Serviti – Mistra