Mardiga juttu ajades saab selgeks, et ei piisa, kui kirjutada temast kui lihtsalt muusikamängijast. Mart on nähtus. Nähtus, mille nimi on "tänapäeva-noored-ei-ole-hukas". Seda 10. klassi poissi jätkub igale poole kuhu vaja. Teatriinimeste perekonnast sirgununa on ka tema lapsepõlv teatriga seotud, kusjuures see ei tähenda mitte pelgalt saalis istumist. Vähemalt Pärnu teatripublik peaks mäletama tema lõbusat Vahtramäe Emilit. Vast on see omajagu kaasa aidanud rambipalaviku vältimisele muudelgi esinemistel. Lisaks tavapärastele muusikavaliku-kordadele on Mardil Päikeseraadios ka oma saade "Mardileib", mis on eetris igal laupäeval.

Vabariigi noorimaks DJ-ks Mart Normet ennast siiski pidada ei julge. Kui jätta kõrvale koolidiskodel karjääri alustavad noordiskorid, on Mardil vähemalt üks noorem kolleeg sealsamas Päikeseraadios. Kolleegi nimi on Karl Jonatan, vanus 6 aastat ning tema saate "Tipp Topp 10" juures on Mart abiks.

Väljaspool raadiot võib Marti viimasel ajal enam tegutsemas näha Rohelises Salongis, mis on Pärnus praktiliselt ainus paik alternatiivse muusika mängimiseks-kuulamiseks. Kuivõrd tema enda muusikamaitse tavalisest vaibakloppimisest pisut erineb, on ta ette võtnud pidusid, kus saaks mängida midagi südamelähedasemat. Ehkki seda, mis talle meeldib, on üldiselt palju.

"Lihtsam oleks öelda, mis mulle ei meeldi," kinnitab Mart lõbusalt. "Head muusikat on palju. Näiteks prantsuse rap. Ja muidugi Michael Jackson! See inimene on lihtsalt geenius! Paljud ei saa aru, kui hea ta tegelikult on. Kõik on täiesti paigas."

Kõneldes eesti muusikast on Mart sunnitud tõdema, et kohalike staaride enesevaimustus on tunduvalt suurem kui näiteks E-Roticul, keda ta hiljuti intervjueeris. Antipaatiaid keeldub ta siiski avaldamast - äkki loevad lehest ja kurvastavad.

Ambitsioonidest Mardil puudu ei tule. Oma tulevikuplaanide kohta ütleb ta napisõnaliselt:

"Ikka masse mõjutada!"

Missugune saab olema mõjutusvahend, pole veel päris selge. Võimalik, et ajakirjandus, aga miks mitte ka reklaam. Jälgides tema senist tempot eesmärkide saavutamisel pole põhjust selles kahelda.

HELEN RAAVIK