Eilsest sõidavad Tallinna liinitaksod tihendatud graafiku alusel, teatas Tulika Takso teenindusdirektor Madis Lepp.

Lepa sõnul saab nüüd uudisena tellida Ford väikebussi nagu taksot telefonil 6 38 59 59. ööl vastu 1. jaanuari sõidavad liinitaksod kella 3-ni ja Ford väikebusse saab tellida kella poole kolmeni öösel.

Tartu linnapea sai ametiraha

Eile pani Tartu maavanem Jaan õunapuu linnapea Väino Kullile kaela vastse ametiraha. Linnapeal on õigus kanda ametiraha oma volituste lõppemiseni. Ametist lahkudes annab Kull selle üle uuele valitud linnapeale.

Hõbedast valmistatud kaheksanurkse medali keskel on Tartu vapi kujutis ning selle ümber kiri "Tartu linnapea". Ametiraha ja keti kujundas Ene Valter ja teostas Tallinna ARS Juveel. Vapi kujundamisel konsulteeris kunstnikku ajaloolane Hannes Walter. Tartu linnavalitsuse pressisekretäri teatel läks ametiraha maksma 31 000 krooni.

Tippametnikud lõhuvad riigi autosid

Eesti tippmametnikud on tänavu lõhkunud riigile kuuluvaid kalleid autosid enam kui 200 000 krooni eest.

Teiste hulgas on oma ametisõiduki puruks sõitnud rahandusminister Mart Opmann, riigikantselei teabeteenistuse direktor Ants Frosch ning Riigikogu aseesimehed Arvo Junti ja Arnold Rüütel.

Joobeseisundis Opmann sõitis puruks ametiauto Mercedes-Benz 220, mille remont läks maksma 37 853 krooni. Minister teatas, et maksab remondikulud ise. Frosch sõitis puruks oma uue ametiauto, touring-tüüpi pikapi BMW 328. Umbes 400 000 krooni maksva auto remont läks Eesti Ekspressi andmetel maksma 100 000 krooni. Junti puruks sõidetud ametiauto Mercedes-Benz E 220 remont läks maksma umbes 35 000 krooni. Riigikantselei autobaasi peainsener Rein Jõelain ei osanud detsembri lõpus veel öelda, kui palju Rüütli auto remont maksma läheb.

Hiiri ja rotte on hoonetes vähem kui mullu

Tänavu on Tallinna hoonetes elutsevate hiirte ja rottide arv väiksem kui mullu talvel. Statistika järgi on Tallinna hoonetes 7,01 hiirt ja 1,05 rotti 1000 ruutmeetri kohta, ütles Tallinna desinfektsioonitalituse osakonnajuhataja Uno Paas. Möödunud aastal samal ajal oli kontrollitud ettevõtetes 7,9 hiirt ja 2,7 rotti 1000 ruutmeetri kohta. Desinfektsioonitalituses tegeleb praegu kahjurite tõrjega 30 inimest, kuna tööd on vähemaks jäänud. Peale näriliste on desinfitseerijate huviorbiidis veel prussakad, lutikad, kirbud jpt kahjurid, märkis Paas.

Toompea lossi väravasse pannakse relvakapid

Uuel aastal on Toompea lossi väravasse kavas üles panna relvakapid, kuhu lossi külastajad saavad oma relva jätta, Riigikogu liikmed võivad aga relva endiselt ka lossis kanda. Toompea lossi julgestusteenistuse ülem Ivar Prits nentis, et praegu on relvakandjal õigem lossi tulles oma relv lihtsalt koju jätta. "Kindlat tähtaega relvakappide ülespanemiseks ei ole, kuid seda tahakse nii kiiresti kui võimalik," lisas ta.

Toompeal muutusid turvanõuded rangemaks pärast 25. juulil lossile tehtud pommiähvardust. Pärast seda seati lossi sissekäigus üles metalliotsija.

EPL/Baltic News Service/ETA