Praegu on EKKA-s üheksa liiget, 14 kirjavahetajaliiget ja üheksa toetajate klubi liiget. Akadeemikuteks ennast siiski veel ei nimetata, öeldakse lihtsalt - "akadeemia liige". EKKA liikmed on mitme kunstiala lugupeetud inimesed: Heino Kiik presidendina, Mikk Mikiver ja Lepo Sumera asepresidentidena, Ando Keskküla sekretärina, lisaks Vive Tolli, Rein Maran, Andres Langemets, Toomas Rein ja Mait Summatavet. Toetajate klubist leiame juhataja ülo Kaevatsi, Ivi Eenmaa, Peeter Tulviste, Olari Taali, Andres Tarandi jt nimed.

Seni pole veel suurt midagi teha jõutud, plaanis on aga võtta uusi liikmeid juurde, anda välja eesti kultuuri aastaraamat ning jagada stipendiume. Kõik sõltub annetajate lahkusest.

Ando Keskküla sõnul püüab EKKA täita seda kohta, mis jäi tühjaks kunagisest Kultuurinõukogust. Akadeemia nimekirja vaadates võibki veenduda, et põhilise seltskonna moodustab kunagiste loomeliitude juhatuste ja presiidiumide nomenklatuur, kes igas olukorras on valmis olema meie kultuuri kas siis südametunnistuseks või ajutrustiks - seekord siis koguni akadeemia nime all. Silme ees on prantsuse analoogilised akadeemiad ja selleks ajaks, kui EKKA on materiaalselt kosunud, ongi paras aeg nautida kaunite kunstide akadeemiku austavat tiitlit.

ANTS JUSKE